Augusztus végén rajtol a Pest Megyei Kupa

2018. augusztus. 03., 12:27   |    

Augusztus végén rajtol a Pest Megyei Kupa

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája elkészítette a Pest Megyei Kupa 1. és 2. fordulójának menetrendjét. A versenysorozat augusztus végén előselejtezőkkel (1. kör) veszi kezdetét, melynek következtében a 73 indulóból 64 marad. A 2. játéknap találkozói szeptember 12. és 19. szerdáira vannak kiírva, míg az onnan továbbjutó 32 gárda – ahogy tavaly is – már csak tavasszal folytatja a küzdelmeket.

73 sportszervezet nevezett az idei Pest Megyei Kupa versenysorozatra, 45 kötelezően (I. és II. osztályúak az FC Dabas II., a Dunavarsány II. és a Taksony II. kivételével), valamint „önkéntes alapon” 28 III. és IV. vonalbeli gárda.

A versenyiroda által kialakított lebonyolítási szisztéma szerint az 1. forduló résztvevői csak a 28 alacsonyabb szintű induló közül kerültek ki, mégpedig oly módon, hogy területi elv alapján öt csoportba (4 db hatosba és 1 db négyesbe) lettek beosztva a nevezettek, s minden egyes csoportból először 2-2 erőnyerő került kisorsolásra, majd a csoportbeli 2 (a négyesnél értelemszerűen 1) mérkőzés szereplői. (Itt jegyezzük meg, hogy amennyiben egy sportszervezet bizonyíthatóan az új nevezési felület esetleges téves használatából nem lett besorsolva, abban az esetben ezen klub még besorolásra kerülhet, mégpedig úgy, hogy a szabadnaposok közül területi alapon kaphat majd ellenfelet.)

A 45+10 elsőkörös erőnyerő, valamint a 9 összecsapás továbbjutói alkotják a 64 csapatos 2. forduló mezőnyét, melyet négy 16 csapatos területi egységre bontottak a versenyirodán, s ezen területi egységeken belül sorsolták ki a párosításokat. Érdekesség, hogy a területi alapú beosztásnak köszönhetően a DK-i és a DNY-i csoportban 6-6, míg a két északiban csak 2-2 „megye-egyes” gárda található; a nagy számok törvényének köszönhetően pedig már a 2. játéknapon I. osztályú ki-kimeccsek (Törtel – Nagykáta és Százhalombatta – Felsőpakony) lesznek.

Az 1. forduló mérkőzései 2018. augusztus 29. (szerda) 17.00 órára, míg a 2. játéknap összecsapásai 2018. szeptember 12. és 19. (szerda) 16.30 órára lettek központilag kiírva. Természetesen az eredeti időpontoktól közös megegyezéssel eltérhetnek a csapatok – a módosítást a szokott módon (az IFA-rendszeren keresztül) kell benyújtani. Mindennek köszönhetően – amennyiben a feleknek megfelel és úgy gondolják – akár már az augusztus 11-12-ei és/vagy 18-19-ei hétvégén lejátszhatják az 1. és/vagy akár 2. fordulóbeli mérkőzésüket. (Amennyiben egy Pest megyei csapat MK-mérkőzése véletlenül egybeesne a kisorsolt PMK-találkozójával, abban az esetben az összecsapás hivatalból is elhalasztásra kerülhet.)

1. forduló
Erőnyerők: Albertirsa, Gyál, Kerepes SBE, Nagykovácsi USE, Ócsa, Püspökszilágy, Sülysáp, Szigetgyöngye-Szigetmonostor, Vácszentlászló, Zebegény-Garvittax.
Párosítások: Zsámbok – Mogyoród FC; Tóalmás – Dány; Inárcs – Tápióság; Kakucs – Abony; Ráckeve – Tárnok; Szigetszentmárton – Ecser; FC Sződ – Csomád; Galgagyörk – Vácduka; Fót – Pilisvörösvár.

2. forduló
Kistarcsa – Szentendre; Nagykovácsi USE – Pomáz; FC Sződ/Csomád – PILE-Szántó; Csömör – Budakalász; Piliscsaba – Leányfalu; Pécel – Göd; Kerepesi SBE – Szigetgyöngye-Szigetmonostor; Fót/Pilisvörösvár – Dunakeszi; Tápiószele – Nagykőrös; Kakucs/Abony – Örkény; Péteri – Tápiószecső; Aranyszarvas-Tápiószentmárton – Dabas-Gyón; Monor – Újhartyán; Sülysáp – Albertirsa; Törtel – Nagykáta; Inárcs/Tápióság – Pilis; Isaszeg – Gyömrő; Valkó – Gödöllői SK; Kisnémedi – Maglód; Zsámbok/Mogyoród FC – Tóalmás/Dány; Vác-Deákvár – Bag; Galgagyörk/Vácduka – Verőce; Püspökszilágy – Veresegyház; Zebegény-Garvittax – Vácszentlászló; Üllő – Viadukt-Biatorbágy; Százhalombatta – Felsőpakony; Szigetszentmárton/Ecser – Gyál; Törökbálint – Vecsés; Bugyi – Halásztelek; Ráckeve/Tárnok – Tököl; Ócsa – Dunavarsány; Pereg – Alsónémedi.

A pontos menetrendek már megtalálhatók az adatbank.mlsz.hu oldalon.

A Pest Megyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:
1. a rendes játékidőben győztes csapat;
2. döntetlen esetén, ha különböző bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor az alacsonyabb osztályú csapat;
3. döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a büntetőpárbajt a hagyományos módon – nem a Magyar Kupában most próbaként bevezetett úgynevezett „ABBA-módszer” szerint – kell lebonyolítani).
Emlékeztetőül, a Pest Megyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.


Címkék:

További hírek

Általános
Újabb licencmegújító kreditpontos képzés Budapesten

2018-10-15 16:09:52

Újabb licencmegújító kreditpontos képzés Budapesten

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia szervezésében ismét licencmegújító kreditpontos képzésre kerül sor október 22-én, hétfőn 8 és 17 óra között.

Általános
Elhunyt Fekete Miklós, a PMLSZ korábbi elnöke

2018-10-09 19:47:18

Elhunyt Fekete Miklós, a PMLSZ korábbi elnöke

Október 3-án, szerdán, életének 74. esztendejében rövid betegség után elhunyt Fekete Miklós egykori élvonalbeli játékvezető, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség korábbi alelnöke, később ügyvezető elnöke, majd elnöke, aki két ciklusban is tagja volt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének.

Általános
Szombaton igazgatási szünet lesz irodáinkban

2018-10-09 11:32:04

Szombaton igazgatási szünet lesz irodáinkban

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket, hogy október 13-án, szombaton igazgatási szünet lesz valamennyi irodájában.

Általános
Kialakult a női kupa 1. fordulójának menetrendje

2018-10-08 18:58:06

Kialakult a női kupa 1. fordulójának menetrendje

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája október 8-án elkészítette a Pest Megyei Női Kupa 1. fordulójának menetrendjét. A versenysorozat december elején veszi kezdetét. Az idei sorozatban a korábbi évektől eltérően már csak Pest megyei csapatok küzdenek.

Értesítők, információk

2018-10-15 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.10.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2018-10-12 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.10.12.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-09-19 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.09.19.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok