Elérhető a Pest megyei IV. osztály (csoport)beosztása is

2018. július. 24., 15:23   |    

Elérhető a Pest megyei IV. osztály (csoport)beosztása is

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy várhatóan mely egyesületek indulhatnak a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás IV. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Mint ismert, a 2018/2019-es évadban a megyei II. vonalban már csak kettő, míg a „megye-hármasok” mezőnyében már csak három csoportban zajlanak a küzdelmek, ugyanis idén már – elnevezését tekintve története során először – a IV. osztály a Pest megyei labdarúgás legalsó szintje.

A tavalyi III. osztályú bennmaradók közül a kóspallagiak nem tudták vállalni a „megye-hármas” indulást, így ők idén a „megye-négyben” vitézkedhetnek. Nem lesz ott viszont a IV. osztály mezőnyében a papíron kieső Üröm, Gyömrő II., Vácduka, Szigethalom és Ceglédbercel, mely csapatok az MLSZ PMI Versenybizottsága felkérését elfogadva végül a III. vonalban szerepelhetnek (a feltöltés pontos menetéről korábbi anyagunkban írtunk). Szintén nem lesz ott a megyei negyedik vonal indulói között a Rád, a Csővár, az Iklad II.-Galgamácsa, a Nyáregyháza II., a Tápióbicske, a Dömsödi USE és az Üllő II., mert idén nem neveztek – ahogy (mint azt szintén korábbi anyagainkban megírtuk) a Dabas III. és a Sülysáp II. sem.

A IV. osztály mezőnyét elsősorban – természetesen – a tavalyi „megye-hármas” kiesők (46 gárda) alkotják, de akadnak (régi-)új csapatok is, így a Nógrád-megyéből „visszatalált” Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti), az egy év kihagyás után visszatérő Kerepesi SBE és Sződ BLSE, valamint a (felnőtt mezőnyben) teljesen új indulónak számító Miklósi Kölyök Foci Klub SE, Nagykovácsi USE, Petőfi DSE (Hévízgyörk), Pomáz-ICO II., Turai TC és Vác-Deákvár II. (Azt már csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy hivatalosan új indulónak számít a Csévharaszt KSK és a Zebegény-Garvittax is.)

Mindezek után a most induló versenyévben eleddig 55 sportszervezet felnőtt csapata került besorolásra Pest megye legalsó osztályába. A csoportbeosztások a csapatok egymástól való távolságának összehasonlításával, valamint a Pest megyei úthálózat és a lehető legtöbb páros csapatszámú csoport létrehozásának figyelembevételével kerültek kialakításra, melynek köszönhetően 5 csoport jött létre (2x10, 1x11 és 2x12-es elosztásban.)

A csoportbeosztásokon az MLSZ PMI Versenybizottsága csak közös megegyezés esetén (ha két különböző csoport mindkét csapata hozzájárul a cseréhez) tud változtatni.


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

2024-04-18 14:36:00

Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

Április 10-én, szerdán 5–3-as győzelmet aratott a Pest vármegyei lány U16-os válogatott a Keleti Régió U14-es korosztályú legjobbjaiból összeállított együttese ellen Hatvanban, a Népkerti Sporttelepen.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

2024-04-17 09:38:39

Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

Van még néhány szabad hely az április 22-én, a dunakeszi Magyarság Sportcsarnokban, illetve az április 26-án, a Pesti Vármegyeházán tartandó elsősegély-oktatásokra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Általános
McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

2024-04-15 13:25:40

McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

Április 10-én, szerdán, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrumban összesen 8 lány és 10 fiú együttes részvételével zajlott le a McDonald’s Fair Play Cup 2023/2024-es kiírásának Pest vármegyei döntője. A lányoknál a győzelmet – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a dunakeszi „A Radnóti Angyalai”, a fiúknál a pilisvörösvári „Schillerspieler” szerezte meg.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

2024-04-15 11:15:12

Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

Van még néhány szabad hely az április 17-i, a Budaörsi Városi Stadionban tartandó elsősegély-oktatásra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Értesítők, információk

2024-04-18 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok