Elérhető a Pest megyei IV. osztály (csoport)beosztása is

2018. július. 24., 15:23   |    

Elérhető a Pest megyei IV. osztály (csoport)beosztása is

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy várhatóan mely egyesületek indulhatnak a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás IV. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Mint ismert, a 2018/2019-es évadban a megyei II. vonalban már csak kettő, míg a „megye-hármasok” mezőnyében már csak három csoportban zajlanak a küzdelmek, ugyanis idén már – elnevezését tekintve története során először – a IV. osztály a Pest megyei labdarúgás legalsó szintje.

A tavalyi III. osztályú bennmaradók közül a kóspallagiak nem tudták vállalni a „megye-hármas” indulást, így ők idén a „megye-négyben” vitézkedhetnek. Nem lesz ott viszont a IV. osztály mezőnyében a papíron kieső Üröm, Gyömrő II., Vácduka, Szigethalom és Ceglédbercel, mely csapatok az MLSZ PMI Versenybizottsága felkérését elfogadva végül a III. vonalban szerepelhetnek (a feltöltés pontos menetéről korábbi anyagunkban írtunk). Szintén nem lesz ott a megyei negyedik vonal indulói között a Rád, a Csővár, az Iklad II.-Galgamácsa, a Nyáregyháza II., a Tápióbicske, a Dömsödi USE és az Üllő II., mert idén nem neveztek – ahogy (mint azt szintén korábbi anyagainkban megírtuk) a Dabas III. és a Sülysáp II. sem.

A IV. osztály mezőnyét elsősorban – természetesen – a tavalyi „megye-hármas” kiesők (46 gárda) alkotják, de akadnak (régi-)új csapatok is, így a Nógrád-megyéből „visszatalált” Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti), az egy év kihagyás után visszatérő Kerepesi SBE és Sződ BLSE, valamint a (felnőtt mezőnyben) teljesen új indulónak számító Miklósi Kölyök Foci Klub SE, Nagykovácsi USE, Petőfi DSE (Hévízgyörk), Pomáz-ICO II., Turai TC és Vác-Deákvár II. (Azt már csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy hivatalosan új indulónak számít a Csévharaszt KSK és a Zebegény-Garvittax is.)

Mindezek után a most induló versenyévben eleddig 55 sportszervezet felnőtt csapata került besorolásra Pest megye legalsó osztályába. A csoportbeosztások a csapatok egymástól való távolságának összehasonlításával, valamint a Pest megyei úthálózat és a lehető legtöbb páros csapatszámú csoport létrehozásának figyelembevételével kerültek kialakításra, melynek köszönhetően 5 csoport jött létre (2x10, 1x11 és 2x12-es elosztásban.)

A csoportbeosztásokon az MLSZ PMI Versenybizottsága csak közös megegyezés esetén (ha két különböző csoport mindkét csapata hozzájárul a cseréhez) tud változtatni.


Letölthető dokumentumok


Címkék:

További hírek

Általános
Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2019-01-18 10:49:44

Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2015 decembere után sorrendben a negyedik alkalommal került sor a Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornájára (MILT), amelynek célja sportolási lehetőséget biztosítani az MLSZ megyei/budapesti igazgatóságai, társadalmi elnökségei, bizottságai munkatársai és tagjai számára. Ezen jó hangulatú sportrendezvények egyúttal kiválóan alkalmasak kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére, szakmai konzultációkra is.

Általános
Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

2019-01-17 17:13:35

Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága 2007 óta ápolt hagyományának megfelelően az idei esztendő első szombatján is megtelt a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályája gyakorló edzőkkel, köztük számos korábbi élvonalbeli labdarúgóval. Az alábbi beszámolóból a hagyományos Pest megyei futballszakmai nap edzői tornájának valósághű eseménytörténete mellett további érdekességek, szakvélemények ismerhetők meg. (Az eseményről készített, a Facebook-oldalunkon megtekinthető albumok elérhetőségét is közöljük írásunkban.)

Általános
Konferencia a sportpályák fenntartásáról

2019-01-17 15:47:07

Konferencia a sportpályák fenntartásáról

A Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete február 26-án, kedden rendezi meg a sportpálya-fenntartás jelenéről és jövőjéről szóló éves szakmai konferenciáját.

Általános
Nógrád megyei címvédés Üllőn

2019-01-15 16:07:14

Nógrád megyei címvédés Üllőn

Megvédte tavalyi elsőségét a Nógrád megyei játékvezetők (képünkön) válogatottja a január 12-én, szombaton, Üllőn megrendezett 9. Halhatatlan Sípmesterek Tornáján.

Értesítők, információk

2019-01-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2019.01.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2019-01-17 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2019.01.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-11-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.11.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok