Formálisan is megalakult az új elnökség (KÉPGALÉRIÁVAL)

2011. november. 28., 00:59   |    

Formálisan is megalakult az új elnökség (KÉPGALÉRIÁVAL)

Stílusosan a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én, pénteken tartotta alakuló ülését az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége Szlahó Csaba elnök vezetésével.

Stílusosan a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én, pénteken tartotta alakuló ülését az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége Szlahó Csaba elnök vezetésével.

A monori Ilzer Étterem különtermében alakult meg formálisan is a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége által kinevezett Pest Megyei Társadalmi Elnökség, amelynek mandátuma öt évre szól. Az alakuló ülésre meghívást kapott dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is, aki hivatalos olaszországi útja miatt nem tudott személyesen jelen lenni Monoron, de a későbbiekben találkozni kíván majd az újjáalakult testület tagjaival.

Az alakuló ülést Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója nyitotta meg, felkérve a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (az elnevezést a szövetség jogi személyiségének 2010. december 31.-ei megszűnése után is használjuk a köznyelvben) mindeddig egyetlen tiszteletbeli elnökét, a szövetséget 1996 és 2010 között irányító Jakab Bélát, hogy adja át Szlahó Csaba társadalmi elnök kinevezési okmányát. Ezt követően az újdonsült elnök, Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere vette át a szót, majd nyújtotta át sorban elnöksége tagjainak - dr. Bársony Farkas, Bukodi Károly, Gyulai Szilveszter, Koloszár Krisztián, Rózsavölgyi Sándor (Hahn Árpád külföldi tartózkodása miatt nem lehetett jelen) - kinevezését.

A kötelező és szükségszerű formaságok - a napirendek elfogadása, valamennyi tag rövid bemutatkozása - után az elnökségi tagok Rózsavölgyi Sándort (ő - egyedüliként - az előző grémiumnak is tagja volt) választották maguk közül alelnöknek.

Az igazgatóság működéséről a megyei igazgató tartott tájékoztatót, majd a tagok elfogadták a testület jövő évi ülés- és munkatervét. Ezt követően Szakmai Bizottság megalakításáról és annak személyi összetételéről is döntöttek a jelenlévők - a megyei társadalmi elnökség felterjesztését az MLSZ elnöksége hivatott majd jóváhagyni.

Az elnökség és az igazgatóság természetesen idén is megrendezi hagyományos ünnepi évzáró (liga)értekezletét az egyesületi elnökök és a bizottságok tagjainak meghívásával, amelynek időpontja december 14., szerda. Ekkor és itt adják át a "Pest megye labdarúgásáért" kitüntetéseket, a 2010/2011. évi éremtáblázat és a Fair Play-versenyek helyezettjeinek jutalmát, sőt rendhagyó ünnepség is lesz: hivatalosan ekkor kerül sor a korábbi elnökség és bizottságok vezetőinek, tagjainak elbúcsúztatására, tevékenységük elismerésére.

Az elnökség tagjai kapcsolatrendszerük felhasználásával segítséget kívánnak nyújtani azon Pest megyei sportszervezeteknek, kiknek a társasági adóból kapható támogatásra beadott pályázatukat az MLSZ elnöksége jóváhagyta, de még nem sikerült partnercéget találniuk. Ezzel kapcsolatban az igazgatóság hamarosan tájékoztatni fogja az egyesületi vezetőket.

Médiapartnerünk, a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap jövő keddi, december 6-án megjelenő számában hosszabb lélegzetvételű interjút közül majd Szlahó Csaba elnökkel.

A megyei társadalmi elnökségek jogállásáról, hatásköréről, feladatairól korábbi közleményünkben olvashatnak.

Tekintse meg az alakuló ülésen készült fotókat az alábbi linkre kattintva:
[KEPGALERIA(65)(Pest Megyei Társadalmi Elnökség alakuló ülése, Monor (Ilzer Étterem), 2011. november 25. képgaléria)]


Választás, kinevezés

1989-ig központosított, állami sportirányítási rendszer működött Magyarországon, a megyei sportági szakszövetségek elnökét és elnökségi tagjait a területi illetékességű testnevelési és sporthivatalok elnökei nevezték ki, szűkebb pátriánkban a Pest Megyei Testnevelési és Sporthivatal éppen regnáló elnöke. 1989 és 2010 között választás útján alakultak meg - időnként négy-, máskor ötévente, a sporttörvényhez igazodva egy ízben két év elteltével - ezen grémiumok, ekként a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség vezető testületei is. A PMLSZ és a megyei futball 1951 és 2011 közötti időszakát feldolgozó, a tervek szerint jövő márciusban megjelenő könyv kéziratából érdekességként felidézzük az első, 1989. március 21-én, hétfőn délután demokratikusan választott elnökség tagjait. Elnök: dr. Ransburg Gábor. Alelnök: Gáspár Ferenc. Főtitkár: Salga Lajos. Tagok: Aranyosi Lajos, Ádám Mihály, Bartal Gábor, Gulácsi Sándor, Lajtos István, Matuz Sándor, Pál Ferenc, Soós Gábor, Szendrő Dénes, Tamási László, Tihanyi Ferenc, Tihanyi Mátyás.

Ugyanitt a történeti hűség kedvéért soroljuk fel a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség utolsó, az egyesületi küldöttek által választott (2010. június 19. és 2011. július 31. között működő) elnökségének összetételét is. Elnök: Fekete Miklós. Alelnök: Rózsavölgyi Sándor. Tagok: Fórizs Sándor, dr. Horváth László, Ligeti László, Ofella Zoltán, Tallér Zsolt, Tóth István, Ványi Zsolt. A grémiumnak december végi lemondásáig tagja volt dr. Basa Antal és Potoczki Tamás is.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-08 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.08.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok