Formálisan is megalakult az új elnökség (KÉPGALÉRIÁVAL)

2011. november. 28., 00:59   |    

Formálisan is megalakult az új elnökség (KÉPGALÉRIÁVAL)

Stílusosan a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én, pénteken tartotta alakuló ülését az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége Szlahó Csaba elnök vezetésével.

Stílusosan a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én, pénteken tartotta alakuló ülését az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége Szlahó Csaba elnök vezetésével.

A monori Ilzer Étterem különtermében alakult meg formálisan is a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége által kinevezett Pest Megyei Társadalmi Elnökség, amelynek mandátuma öt évre szól. Az alakuló ülésre meghívást kapott dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is, aki hivatalos olaszországi útja miatt nem tudott személyesen jelen lenni Monoron, de a későbbiekben találkozni kíván majd az újjáalakult testület tagjaival.

Az alakuló ülést Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója nyitotta meg, felkérve a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (az elnevezést a szövetség jogi személyiségének 2010. december 31.-ei megszűnése után is használjuk a köznyelvben) mindeddig egyetlen tiszteletbeli elnökét, a szövetséget 1996 és 2010 között irányító Jakab Bélát, hogy adja át Szlahó Csaba társadalmi elnök kinevezési okmányát. Ezt követően az újdonsült elnök, Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere vette át a szót, majd nyújtotta át sorban elnöksége tagjainak - dr. Bársony Farkas, Bukodi Károly, Gyulai Szilveszter, Koloszár Krisztián, Rózsavölgyi Sándor (Hahn Árpád külföldi tartózkodása miatt nem lehetett jelen) - kinevezését.

A kötelező és szükségszerű formaságok - a napirendek elfogadása, valamennyi tag rövid bemutatkozása - után az elnökségi tagok Rózsavölgyi Sándort (ő - egyedüliként - az előző grémiumnak is tagja volt) választották maguk közül alelnöknek.

Az igazgatóság működéséről a megyei igazgató tartott tájékoztatót, majd a tagok elfogadták a testület jövő évi ülés- és munkatervét. Ezt követően Szakmai Bizottság megalakításáról és annak személyi összetételéről is döntöttek a jelenlévők - a megyei társadalmi elnökség felterjesztését az MLSZ elnöksége hivatott majd jóváhagyni.

Az elnökség és az igazgatóság természetesen idén is megrendezi hagyományos ünnepi évzáró (liga)értekezletét az egyesületi elnökök és a bizottságok tagjainak meghívásával, amelynek időpontja december 14., szerda. Ekkor és itt adják át a "Pest megye labdarúgásáért" kitüntetéseket, a 2010/2011. évi éremtáblázat és a Fair Play-versenyek helyezettjeinek jutalmát, sőt rendhagyó ünnepség is lesz: hivatalosan ekkor kerül sor a korábbi elnökség és bizottságok vezetőinek, tagjainak elbúcsúztatására, tevékenységük elismerésére.

Az elnökség tagjai kapcsolatrendszerük felhasználásával segítséget kívánnak nyújtani azon Pest megyei sportszervezeteknek, kiknek a társasági adóból kapható támogatásra beadott pályázatukat az MLSZ elnöksége jóváhagyta, de még nem sikerült partnercéget találniuk. Ezzel kapcsolatban az igazgatóság hamarosan tájékoztatni fogja az egyesületi vezetőket.

Médiapartnerünk, a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap jövő keddi, december 6-án megjelenő számában hosszabb lélegzetvételű interjút közül majd Szlahó Csaba elnökkel.

A megyei társadalmi elnökségek jogállásáról, hatásköréről, feladatairól korábbi közleményünkben olvashatnak.

Tekintse meg az alakuló ülésen készült fotókat az alábbi linkre kattintva:
[KEPGALERIA(65)(Pest Megyei Társadalmi Elnökség alakuló ülése, Monor (Ilzer Étterem), 2011. november 25. képgaléria)]


Választás, kinevezés

1989-ig központosított, állami sportirányítási rendszer működött Magyarországon, a megyei sportági szakszövetségek elnökét és elnökségi tagjait a területi illetékességű testnevelési és sporthivatalok elnökei nevezték ki, szűkebb pátriánkban a Pest Megyei Testnevelési és Sporthivatal éppen regnáló elnöke. 1989 és 2010 között választás útján alakultak meg - időnként négy-, máskor ötévente, a sporttörvényhez igazodva egy ízben két év elteltével - ezen grémiumok, ekként a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség vezető testületei is. A PMLSZ és a megyei futball 1951 és 2011 közötti időszakát feldolgozó, a tervek szerint jövő márciusban megjelenő könyv kéziratából érdekességként felidézzük az első, 1989. március 21-én, hétfőn délután demokratikusan választott elnökség tagjait. Elnök: dr. Ransburg Gábor. Alelnök: Gáspár Ferenc. Főtitkár: Salga Lajos. Tagok: Aranyosi Lajos, Ádám Mihály, Bartal Gábor, Gulácsi Sándor, Lajtos István, Matuz Sándor, Pál Ferenc, Soós Gábor, Szendrő Dénes, Tamási László, Tihanyi Ferenc, Tihanyi Mátyás.

Ugyanitt a történeti hűség kedvéért soroljuk fel a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség utolsó, az egyesületi küldöttek által választott (2010. június 19. és 2011. július 31. között működő) elnökségének összetételét is. Elnök: Fekete Miklós. Alelnök: Rózsavölgyi Sándor. Tagok: Fórizs Sándor, dr. Horváth László, Ligeti László, Ofella Zoltán, Tallér Zsolt, Tóth István, Ványi Zsolt. A grémiumnak december végi lemondásáig tagja volt dr. Basa Antal és Potoczki Tamás is.


További hírek

Általános
Átvehetők a 2023/2024-es évad bajnokságainak díjai

2024-05-17 15:51:16

Átvehetők a 2023/2024-es évad bajnokságainak díjai

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Sportszervezeteket, hogy azon csapatok, amelyek a Pest vármegyei bajnokságokban a 2023/2024-es évadban dobogós helyen végeztek, átvehetik a díjakat az igazgatóságunkon (1052 Budapest, Városház u. 7.), hétköznapokon, előre egyeztetett időpontban.

Általános
Fontos információk a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálájával kapcsolatban

2024-05-17 11:10:02

Fontos információk a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálájával kapcsolatban

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2024. május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes keretek között díjazzuk a 2022/2023-as szezon Pest vármegyei szervezésű és érintettségű versenyeinek gólkirálynőit és gólkirályait a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (Budapest, V. kerület, Városház utca 7.).

Általános
Befejeződött a tavaszi elsősegély oktatás Pest vármegyében

2024-05-16 13:18:22

Befejeződött a tavaszi elsősegély oktatás Pest vármegyében

2024 tavaszán négy helyszínen, Budapesten, Budaörsön, Dunakeszin és Monoron szervezett kihelyezett elsősegély oktatást az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság, amelyen összesen 45 hallgató vett részt.

Általános
PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024.: A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

2024-05-09 18:50:57

PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024.: A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

Együttműködő kommunikációs partnerünk, a Sportszelet Online részletes, fotókkal gazdagon illusztrált beszámolót közölt a május 1-jén Cegléden, az impozáns Zsengellér Gyula Sportcentrumban megrendezett Pest Vármegyei Kupanap 2024. eseményéről.

Értesítők, információk

2024-05-16 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.16.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-16 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.16.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-06 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok