Pest Megyei Kupa: az országos főtábláért meccselnek; ismét Felsőpakonyba látogat a Fémalk-Dunavarsány

2023. március. 28., 17:42   |    

Pest Megyei Kupa: az országos főtábláért meccselnek; ismét Felsőpakonyba látogat a Fémalk-Dunavarsány

Március 29-én, szerdán a negyeddöntőkkel folytatódnak a Pest Megyei Kupa idei küzdelmei. A hajrához közeledve egyre nő a tét, az elődöntőbe jutás már egyben országos főtáblás szereplést is ér a MOL Magyar Kupa őszi selejtezőjében.

Öt megyei első és három másodosztályú klub van még versenyben, utóbbiak közül ketten, a Dunakanyar-Szentendre és Perbál az Északi, míg a tápiószentmártoni Aranyszarvas-Masterplast a Déli csoportban szerepel. Egyetlen „megye-egyes” párharcra kerül sor, amelyen a Felsőpakony a Fémalk-Dunavarsányt fogadja majd. A két együttesnek meglehetősen friss élményei vannak egymásról, hiszen alig két hete, a bajnokság 20. fordulójában hasonló párosítás mellett Hollik András csapata idegenben tudott nyerni 3–0-ra, a ’pakonyiakat tehát a továbbjutás kivívása mellett a visszavágás vágya is fűtheti. Erről a párosításról kérdeztük a két együttes edzőjét az esélyekkel és a kupaszerepléssel kapcsolatban.

MEGYESI LÁSZLÓ, a Felsőpakony edzője: – Régóta készülünk már arra, hogy valami nagyot alkossunk a megyei kupasorozatban, amelyre a klub életében eddig még nem nagyon volt példa, reméljük, ennek most jött el az ideje. Sérültünk és eltiltottunk szerencsére nincsen, de munkahelyi elfoglaltság miatt két-három játékosunkra nem számíthatok, Oláh Zoltán és Szabó Áchim szereplése erősen kétséges a szerdai mérkőzésen. A két héttel ezelőtti, egymás elleni bajnokiból kiindulva csalóka lehet az eredmény, hiszen az utolsó fél órában, nyolc perc leforgása alatt kaptunk három gólt, de az összkép alapján nem volt ekkora különbség a két együttes között. Úgy gondolom, a nem megfelelő koncentráció vezetett a háromgólos vereséghez, ebben kell szerdán előrelépnünk, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra, hiszen számunkra nagy lehetőséget jelent a Pest Megyei Kupa-szereplés.

HOLLIK ANDRÁS, a Fémalk-Dunavarsány edzője: – Két évvel ezelőtt a Tarpa ellen megnyertük az Amatőr Kupát, ez mondhatom, nagyban meghatározta a viszonyulásunkat a kupához, amelyet a bajnoksághoz hasonlóan prioritásként kezelünk és feltett szándékunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el benne. Két hete, az egymás elleni bajnokin az döntött a javunkra, hogy rá tudtuk erőltetni a játékunkat a felsőpakonyiakra, akik érzésem szerint a hajára el is fáradtak, nyolc perc alatt három gólt szereztünk azon a mérkőzésen. A bajnokságban egyre inkább kezdünk kiegészülni és magunkra találni, de régóta sérüléssel bajlódó hiányzóink sajnos ezúttal is lesznek Búrány Zoltán, Gémes László és Mboue László személyében. Egyértelműen a győzelem és a továbbjutás kiharcolása a célunk Felsőpakonyban.

A március 18-i, a Pest megyei I. osztály 20. fordulójában lejátszott Felsőpakony – Fémalk-Dunavarsány mérkőzés részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/59/14/25489/20/1803138.html

A mezőnyben egyébként már csak egyetlen korábbi Pest Megyei Kupa-győztes található a Dunaharaszti személyében, amely 2008-ban és 2010-ben hódította el a serleget a Sülysáp, illetve az Érd ellen, 2013-ban pedig ezüstérmes lett, miután a finálét büntetőkkel bukta el a Nagykőrössel szemben. A szerdán továbbjutó négy együttes mellett további kettő, azaz Pest megyéből összesen hat szerez jogot a MOL Magyar Kupában az országos főtáblán való részvételre. Ebből adódóan a vesztesek – az elődöntőkhöz hasonlóan – április 12-én újabb kört játszanak egymással, melynek sorsolását a versenyben lévő klubok képviselőinek jelenlétében március 30-án, csütörtökön tartja az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyiroda.

A Pest Megyei Kupa 5. fordulójának párosításai:
Március 29., szerda: Dunakanyar-Szentendre – Gödöllői SK; Perbál – Pilis-Legenda Sport; Felsőpakony – Fémalk-Dunavarsány (egyaránt 16:30).
Aranyszarvas-Masterplast – Dunaharaszti, 18:30.

A részletes program:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/25493/5.html

A Pest Megyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:

– a rendes játékidőben győztes csapat;
– döntetlen esetén a legalább két bajnoki osztállyal alacsonyabb szinten szereplő csapat;
– döntetlen esetén, ha csak egyosztálynyi különbség van a csapatok között vagy azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a büntetőpárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).
A Pest Megyei Kupa versenykiírását IDE kattintva olvashatják.

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok