Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

2018. március. 14., 13:36   |    

Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

Amint arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ PMI Versenybizottsága – jogosulatlanul pályára lépő játékos szerepeltetése miatt – négy büntetőpontot levont a Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi csoportjában szereplő VS Dunakeszi felnőtt csapatától. A lentebb taglalt esetekben teljesen hasonló okok miatt kellett eljárnia a grémiumnak, mint az imént említett ügyben. Sőt, tulajdonképpen a vizsgálódások alapját is az ominózus Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi találkozón történtek szolgáltatták, így kerülhettek górcső alá a Dunakeszi futballistái után a GEAC játékosai, továbbá a nyári átigazolási időszak lezárása előttről elhalasztott összecsapások érintettjei.

A Pest megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában több mérkőzést is elhalasztottak az 1. és 2. fordulóból… Érdekesség, hogy a többi felnőtt pontvadászatban csak egy ilyen találkozó volt, mégpedig a II. osztály, Keleti csoportbeli Bag – Hévízgyörk derbi – amelyet egyébként a vendégek sikerrel meg is óvtak a szóban forgó ok miatt.

A már említett Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi mérkőzés kapcsán a korábban pontlevonásban részesülő Dunakeszi után a GEAC csapata is egypontos levonást kapott büntetésként, ugyanis szintén olyan játékost szerepeltetett, aki a találkozó eredetileg kisorsolt időpontjában még nem rendelkezett játékjogosultsággal.

Ugyancsak ezen oknál fogva az Erdőkertes – Kismaros mérkőzés után a hazai csapat négy, míg a vendégcsapat egy pont levonással lett sújtva. A Mogyoród FC – PILE-Szántó összecsapáson a hazaiaknál volt jogosulatlan játék, ők egypontos büntetést kaptak, míg a Pilisszentiván SE – Gödöllői Egyetemi AC találkozó miatt a vendégek négypontos levonást szenvedtek el. Csak a teljesség kedvéért: a még szintén későbbre halasztott Vác-Deákvár – Csömör derbi – ebből a szempontból is – rendben lezajlott.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata (továbbiakban LVSZ) így rendelkezik a kérdéses esetekkel kapcsolatban:

Az LVSZ II. fejezet 13. § (2) bekezdés b) pontja szerint: „A későbbi időpontban vagy újrajátszott felnőtt bajnoki- vagy kupamérkőzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki sportszervezetébe az eredeti mérkőzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója (…)”.

Az LVSZ II. fejezet 15. § (1) bekezdés h) pontja szerint nem rendelkezik játékjogosultsággal, ezért a mérkőzésen nem léphet pályára (illetve, ha pályára lép, az jogosulatlan játéknak minősül) az a labdarúgó, aki „a bármely okból később lejátszott felnőtt korosztályú mérkőzésen játszik, de az eredeti kisorsolt játéknapot követően kapott igazolást, átigazolást a sportszervezetéhez (…)”.

Az LVSZ IV. fejezet 45. § (5) bekezdés c) pontja 2) alpontja szerint „azon mérkőzések után, amelye(ke)n a labdarúgó jogosulatlanul szerepelt, a versenyben megszerzett pontjaival megegyező számú büntetőpontot és mérkőzésenként további egy-egy büntetőpontot kell levonni;”.

Korábbi kapcsolódó közleményünk:

Négypontos levonás a VS Dunakeszitől


Címkék:

További hírek

Általános
Adategyeztetés/-frissítés az IFA-rendszerben

2018-06-22 12:09:41

Adategyeztetés/-frissítés az IFA-rendszerben

Ezúton tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy az új adatvédelmi törvény bevezetése miatt adategyeztetést/-frissítést kell elvégeznie minden sportszervezetnek.

Általános
Szombaton harmadik alkalommal küzdenek Üllőn a Pest Megyei Kupá(k)ért

2018-06-15 15:17:54

Szombaton harmadik alkalommal küzdenek Üllőn a Pest Megyei Kupá(k)ért

Június 16-án, szombaton, 2015 és 2016 után ismét Üllő ad otthont a Pest Megyei Kupanapnak, amelyen 15 órától előbb a hölgyek fináléjára kerül sor, a Komárom-Esztergom megyei Fortuna-Komárom és a Fejér megyei Baracs részvételével. 17 órától aztán az uraké a pálya, az első alkalommal finalista, a megyei II. osztály, Keleti csoportjában 10., s ezzel bennmaradó helyen végző Péceli Spartacus az ugyanitt korábban már kétszer (2015-ben és 2016-ban) – a Nagykáta és a Tura ellenében – egyaránt sikertelenül próbálkozó, a megyei I. osztályban legutóbb az 5. helyen végző Viadukt-Biatorbággyal meccsel a díszes serlegért.

Általános
Bajnokok Tornája küzdelmekkel zárul a labdarúgó szezon

2018-06-08 10:16:18

Bajnokok Tornája küzdelmekkel zárul a labdarúgó szezon

A 2017/2018. évi Pest megyei labdarúgó-bajnokságok befejezését követően ebben az évben is megmérkőznek egymással az adott korosztályok egyes csoportjainak bajnokai a Pest megyei Bajnokok Tornája keretében, s az első megmérettetések, a selejtezők már meg is kezdődtek.

Általános
Üllőn kerül sor a 2018-as Pest Megyei Kupanapra

2018-06-06 16:16:19

Üllőn kerül sor a 2018-as Pest Megyei Kupanapra

Az utóbbi évek hagyományait folytatva idén is egy napon rendezi meg a Pest Megyei Férfi és Női Kupa döntőjét igazgatóságunk. Az eseményre június 16-án (szombaton), az Üllő Városi Sporttelepen kerül sor.

Értesítők, információk

2018-06-22 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.06.22.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-06-18 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.06.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2018-05-31 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.05.31.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok