Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

2018. március. 14., 13:36   |    

Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

Amint arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ PMI Versenybizottsága – jogosulatlanul pályára lépő játékos szerepeltetése miatt – négy büntetőpontot levont a Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi csoportjában szereplő VS Dunakeszi felnőtt csapatától. A lentebb taglalt esetekben teljesen hasonló okok miatt kellett eljárnia a grémiumnak, mint az imént említett ügyben. Sőt, tulajdonképpen a vizsgálódások alapját is az ominózus Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi találkozón történtek szolgáltatták, így kerülhettek górcső alá a Dunakeszi futballistái után a GEAC játékosai, továbbá a nyári átigazolási időszak lezárása előttről elhalasztott összecsapások érintettjei.

A Pest megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában több mérkőzést is elhalasztottak az 1. és 2. fordulóból… Érdekesség, hogy a többi felnőtt pontvadászatban csak egy ilyen találkozó volt, mégpedig a II. osztály, Keleti csoportbeli Bag – Hévízgyörk derbi – amelyet egyébként a vendégek sikerrel meg is óvtak a szóban forgó ok miatt.

A már említett Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi mérkőzés kapcsán a korábban pontlevonásban részesülő Dunakeszi után a GEAC csapata is egypontos levonást kapott büntetésként, ugyanis szintén olyan játékost szerepeltetett, aki a találkozó eredetileg kisorsolt időpontjában még nem rendelkezett játékjogosultsággal.

Ugyancsak ezen oknál fogva az Erdőkertes – Kismaros mérkőzés után a hazai csapat négy, míg a vendégcsapat egy pont levonással lett sújtva. A Mogyoród FC – PILE-Szántó összecsapáson a hazaiaknál volt jogosulatlan játék, ők egypontos büntetést kaptak, míg a Pilisszentiván SE – Gödöllői Egyetemi AC találkozó miatt a vendégek négypontos levonást szenvedtek el. Csak a teljesség kedvéért: a még szintén későbbre halasztott Vác-Deákvár – Csömör derbi – ebből a szempontból is – rendben lezajlott.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata (továbbiakban LVSZ) így rendelkezik a kérdéses esetekkel kapcsolatban:

Az LVSZ II. fejezet 13. § (2) bekezdés b) pontja szerint: „A későbbi időpontban vagy újrajátszott felnőtt bajnoki- vagy kupamérkőzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki sportszervezetébe az eredeti mérkőzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója (…)”.

Az LVSZ II. fejezet 15. § (1) bekezdés h) pontja szerint nem rendelkezik játékjogosultsággal, ezért a mérkőzésen nem léphet pályára (illetve, ha pályára lép, az jogosulatlan játéknak minősül) az a labdarúgó, aki „a bármely okból később lejátszott felnőtt korosztályú mérkőzésen játszik, de az eredeti kisorsolt játéknapot követően kapott igazolást, átigazolást a sportszervezetéhez (…)”.

Az LVSZ IV. fejezet 45. § (5) bekezdés c) pontja 2) alpontja szerint „azon mérkőzések után, amelye(ke)n a labdarúgó jogosulatlanul szerepelt, a versenyben megszerzett pontjaival megegyező számú büntetőpontot és mérkőzésenként további egy-egy büntetőpontot kell levonni;”.

Korábbi kapcsolódó közleményünk:

Négypontos levonás a VS Dunakeszitől


Címkék:

További hírek

Általános
Magyar Kupa 12 Pest megyei együttes részvételével

2018-09-21 11:17:26

Magyar Kupa 12 Pest megyei együttes részvételével

Szeptember 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap 12 Pest megyei csapat küzd meg a továbbjutásért a Magyar Kupa főtábláján. A következő körbe kerülés egy mérkőzésen dől majd el.

Általános
Kisorsolták a PMK 3. fordulóját

2018-09-20 13:36:33

Kisorsolták a PMK 3. fordulóját

Csütörtök délelőtt az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája kisorsolta a Pest Megyei Kupa 3. fordulójának párosításait.

Általános
Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

2018-09-18 11:04:41

Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

Szeptember 17-én este hat órakor Pest Megye Önkormányzata (az MLSZ PMI székhelye) Nyáry Pál-termében tartotta küldöttválasztó ülését a Pest megyei futballtársadalom, amelyen a jelenlévő küldöttek – akárcsak az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is – egyhangúan választották képviselőjüknek a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttközgyűlésébe Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort.

Általános
Szeptember 15-től változik az ügyfélfogadási idő igazgatóságunkon

2018-09-17 09:37:06

Szeptember 15-től változik az ügyfélfogadási idő igazgatóságunkon

Ezúton szeretnénk felhívni partnereink figyelmét arra, hogy a nyár elején bevezetett eljárási rendünk szerint, az átigazolási időszak kérelmeinek kifutásával változik az ügyfélfogadási időnk is, így szeptember 15-től következő év január 14-ig (a téli átigazolási időszak kezdetéig) keddtől péntekig, 9 óra és 16 óra között várjuk ügyfeleinket az elkészült igazolások átvételéért a székhelyünkön (1052 Budapest, Városház utca 7.), míg hétfőn nincs ügyfélfogadás.

Értesítők, információk

2018-09-21 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.09.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-09-19 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.09.19.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2018-09-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.09.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok