Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

2018. március. 14., 13:36   |    

Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

Amint arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ PMI Versenybizottsága – jogosulatlanul pályára lépő játékos szerepeltetése miatt – négy büntetőpontot levont a Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi csoportjában szereplő VS Dunakeszi felnőtt csapatától. A lentebb taglalt esetekben teljesen hasonló okok miatt kellett eljárnia a grémiumnak, mint az imént említett ügyben. Sőt, tulajdonképpen a vizsgálódások alapját is az ominózus Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi találkozón történtek szolgáltatták, így kerülhettek górcső alá a Dunakeszi futballistái után a GEAC játékosai, továbbá a nyári átigazolási időszak lezárása előttről elhalasztott összecsapások érintettjei.

A Pest megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában több mérkőzést is elhalasztottak az 1. és 2. fordulóból… Érdekesség, hogy a többi felnőtt pontvadászatban csak egy ilyen találkozó volt, mégpedig a II. osztály, Keleti csoportbeli Bag – Hévízgyörk derbi – amelyet egyébként a vendégek sikerrel meg is óvtak a szóban forgó ok miatt.

A már említett Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi mérkőzés kapcsán a korábban pontlevonásban részesülő Dunakeszi után a GEAC csapata is egypontos levonást kapott büntetésként, ugyanis szintén olyan játékost szerepeltetett, aki a találkozó eredetileg kisorsolt időpontjában még nem rendelkezett játékjogosultsággal.

Ugyancsak ezen oknál fogva az Erdőkertes – Kismaros mérkőzés után a hazai csapat négy, míg a vendégcsapat egy pont levonással lett sújtva. A Mogyoród FC – PILE-Szántó összecsapáson a hazaiaknál volt jogosulatlan játék, ők egypontos büntetést kaptak, míg a Pilisszentiván SE – Gödöllői Egyetemi AC találkozó miatt a vendégek négypontos levonást szenvedtek el. Csak a teljesség kedvéért: a még szintén későbbre halasztott Vác-Deákvár – Csömör derbi – ebből a szempontból is – rendben lezajlott.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata (továbbiakban LVSZ) így rendelkezik a kérdéses esetekkel kapcsolatban:

Az LVSZ II. fejezet 13. § (2) bekezdés b) pontja szerint: „A későbbi időpontban vagy újrajátszott felnőtt bajnoki- vagy kupamérkőzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki sportszervezetébe az eredeti mérkőzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója (…)”.

Az LVSZ II. fejezet 15. § (1) bekezdés h) pontja szerint nem rendelkezik játékjogosultsággal, ezért a mérkőzésen nem léphet pályára (illetve, ha pályára lép, az jogosulatlan játéknak minősül) az a labdarúgó, aki „a bármely okból később lejátszott felnőtt korosztályú mérkőzésen játszik, de az eredeti kisorsolt játéknapot követően kapott igazolást, átigazolást a sportszervezetéhez (…)”.

Az LVSZ IV. fejezet 45. § (5) bekezdés c) pontja 2) alpontja szerint „azon mérkőzések után, amelye(ke)n a labdarúgó jogosulatlanul szerepelt, a versenyben megszerzett pontjaival megegyező számú büntetőpontot és mérkőzésenként további egy-egy büntetőpontot kell levonni;”.

Korábbi kapcsolódó közleményünk:

Négypontos levonás a VS Dunakeszitől


További hírek

Általános
Pest vármegyei utánpótlás: rajt (csaknem) valamennyi korosztályban

2024-03-08 16:31:54

Pest vármegyei utánpótlás: rajt (csaknem) valamennyi korosztályban

A lány U15-ös kis- és keresztpályás bajnokságok kivételével március 9-én, illetve 10-én valamennyi, Pest vármegyei szervezésű utánpótlásbajnokságban elkezdődik a tavaszi idény.

Általános
Amatőr licenckérelem: 2024. április 10. a beadási határidő

2024-03-08 15:18:04

Amatőr licenckérelem: 2024. április 10. a beadási határidő

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2024/2025. évi NB III-as és Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban való indulásnak is feltétele az Amatőr Licenc megszerzését irányzó eljárás lefolytatása, a licencengedély megszerzése.

Általános
Regionális női ¾-pályás bajnokságok: tavaszi rajt rájátszással

2024-03-08 14:58:21

Regionális női ¾-pályás bajnokságok: tavaszi rajt rájátszással

Két felső- és további három alsóházi csoporttal, azaz a rájátszással startol majd a tavaszi idény a Pest vármegyei kiírású, és a blasszal” részben közös szervezésű regionális női ¾-pályás pontvadászatokban.

Általános
Pest vármegyei III. osztály; IV. o., Dél: Csaknem teljes létszámú rajt a harmadik vonalban

2024-03-07 15:30:20

Pest vármegyei III. osztály; IV. o., Dél: Csaknem teljes létszámú rajt a harmadik vonalban

Március 9-én és 10-én, szombaton, illetve vasárnap a Pest vármegyei III. osztály mindhárom, valamint a negyedik vonal legnépesebb, 14 csapatot felvonultató Déli csoportjában elrajtolnak a tavaszi idény küzdelmei. Egyedül Északon kerül sor csonka fordulóra, hiszen itt a PILE-Szántó – Szokolya és a Pilisvörösvár – Nagykovácsi találkozókra majd csak későbbi időpontban kerül sor.

Értesítők, információk

2024-03-18 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok