Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

2018. március. 14., 13:36   |    

Újabb pontlevonások a „megye-kettő” Északi csoportjában

Amint arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ PMI Versenybizottsága – jogosulatlanul pályára lépő játékos szerepeltetése miatt – négy büntetőpontot levont a Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi csoportjában szereplő VS Dunakeszi felnőtt csapatától. A lentebb taglalt esetekben teljesen hasonló okok miatt kellett eljárnia a grémiumnak, mint az imént említett ügyben. Sőt, tulajdonképpen a vizsgálódások alapját is az ominózus Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi találkozón történtek szolgáltatták, így kerülhettek górcső alá a Dunakeszi futballistái után a GEAC játékosai, továbbá a nyári átigazolási időszak lezárása előttről elhalasztott összecsapások érintettjei.

A Pest megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában több mérkőzést is elhalasztottak az 1. és 2. fordulóból… Érdekesség, hogy a többi felnőtt pontvadászatban csak egy ilyen találkozó volt, mégpedig a II. osztály, Keleti csoportbeli Bag – Hévízgyörk derbi – amelyet egyébként a vendégek sikerrel meg is óvtak a szóban forgó ok miatt.

A már említett Gödöllői Egyetemi AC – VS Dunakeszi mérkőzés kapcsán a korábban pontlevonásban részesülő Dunakeszi után a GEAC csapata is egypontos levonást kapott büntetésként, ugyanis szintén olyan játékost szerepeltetett, aki a találkozó eredetileg kisorsolt időpontjában még nem rendelkezett játékjogosultsággal.

Ugyancsak ezen oknál fogva az Erdőkertes – Kismaros mérkőzés után a hazai csapat négy, míg a vendégcsapat egy pont levonással lett sújtva. A Mogyoród FC – PILE-Szántó összecsapáson a hazaiaknál volt jogosulatlan játék, ők egypontos büntetést kaptak, míg a Pilisszentiván SE – Gödöllői Egyetemi AC találkozó miatt a vendégek négypontos levonást szenvedtek el. Csak a teljesség kedvéért: a még szintén későbbre halasztott Vác-Deákvár – Csömör derbi – ebből a szempontból is – rendben lezajlott.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata (továbbiakban LVSZ) így rendelkezik a kérdéses esetekkel kapcsolatban:

Az LVSZ II. fejezet 13. § (2) bekezdés b) pontja szerint: „A későbbi időpontban vagy újrajátszott felnőtt bajnoki- vagy kupamérkőzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki sportszervezetébe az eredeti mérkőzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója (…)”.

Az LVSZ II. fejezet 15. § (1) bekezdés h) pontja szerint nem rendelkezik játékjogosultsággal, ezért a mérkőzésen nem léphet pályára (illetve, ha pályára lép, az jogosulatlan játéknak minősül) az a labdarúgó, aki „a bármely okból később lejátszott felnőtt korosztályú mérkőzésen játszik, de az eredeti kisorsolt játéknapot követően kapott igazolást, átigazolást a sportszervezetéhez (…)”.

Az LVSZ IV. fejezet 45. § (5) bekezdés c) pontja 2) alpontja szerint „azon mérkőzések után, amelye(ke)n a labdarúgó jogosulatlanul szerepelt, a versenyben megszerzett pontjaival megegyező számú büntetőpontot és mérkőzésenként további egy-egy büntetőpontot kell levonni;”.

Korábbi kapcsolódó közleményünk:

Négypontos levonás a VS Dunakeszitől


Címkék:

További hírek

Általános
A Budaörs a Kaposvár, míg a Taksony a MOL Vidi ellen kezd hazai pályán

2018-12-13 16:32:19

A Budaörs a Kaposvár, míg a Taksony a MOL Vidi ellen kezd hazai pályán

Háromból két Pest megyei együttesünk lépett tovább a legjobb 16 közé a Magyar Kupa múlt heti fordulójából. A Taksony Sajóbábonyban győzött 1–0-ra, míg a Budaörs nem kis meglepetésre 5–3-ra győzött az élvonalbeli Diósgyőr ellenében. Az Érd otthon nem tudta „hozni a kötelezőt” az Andráshidával szemben, Limperger Zsolt együttese végül 0–0-s végeredményt hozó találkozón büntetőkkel maradt alul.

Általános
December 15-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

2018-12-13 10:59:56

December 15-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy december 15-én, szombaton igazgatási szünet lesz valamennyi irodájában.

Általános
December 28-áig lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás „tornára”!

2018-12-12 09:24:53

December 28-áig lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás „tornára”!

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága 2019-ben is lehetőséget biztosít sportszervezeteinek, hogy a tél folyamán szervezett keretek között edzőmérkőzéseket játszhassanak műfüves nagypályákon. A jelentkezőket – akárcsak a korábbi években – ezúttal is elsősorban a megyei, valamint az NB III-as bajnokságokban szereplő – elsősorban – Pest megyei felnőttcsapatok közül várjuk.

Általános
A Taksony, a Budaörs és az Érd száll harcba a 16 közé jutásért

2018-12-04 12:35:03

A Taksony, a Budaörs és az Érd száll harcba a 16 közé jutásért

Ma és holnap három Pest megyei – egy NB II-es (Budaörs) és két NB III-as (Érd és Taksony) – együttesünk szállt, illetve száll harcba a továbbjutásért a Magyar Kupa 8. fordulójában.

Értesítők, információk

2018-12-13 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.12.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-12-11 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.12.11.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2018-11-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.11.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok