Csank János bizakodó, de tudja, akadnak még kérdőjelek

2019. november. 19., 12:45   |    

Csank János bizakodó, de tudja, akadnak még kérdőjelek

Csank János, a november 30-án és december 1-jén Füzesgyarmaton megrendezendő regionális selejtezőtornára készülő Pest megyei amatőrválogatott szakmai igazgatója a hétvégén, Dunakeszin megtekintette a megyei I. osztályban az ősz rangadóját, amely a vendég Viadukt-Biatorbágy 1–0-s sikerét hozta a hazaiakkal szemben. Az egykori szövetségi kapitány nem titkoltan a keret összeállításakor még szóba jöhető labdarúgók teljesítményét figyelte árgus szemekkel.

A találkozót követően a mesteredző – a találkozóra ugyancsak kilátogató Benkő Tamással, az MLSZ Pest megyei igazgatójával közösen – még sokáig időzött az impozáns Magyarság Sporttelepen, lévén előbb a kiszemelt játékosok vezetőivel (Temesvári István elnökkel és Kecskés Zoltán szakvezetővel dunakeszi, míg Galántai Zsolt ügyvezetővel biatorbágyi oldalon) egyeztetett azok meghívásáról, majd magukkal a labdarúgókkal is váltottak néhány szót. Csank János készséggel osztotta meg tapasztalatait honlapunkkal.

– Hogy tetszett önnek az ősz "megye-egyes” csúcsrangadója?
– Színvonalas, jó kis mérkőzés volt. Az első játékrészben a hazaiak előtt több lehetőség adódott, majd a folytatásban inkább a Biatorbágy állt bele jobban a találkozóba. Mint minden, ehhez hasonlóan komoly téttel bíró összecsapás háromesélyes, s ez igaz volt erre a kilencven percre is, amelyet végül nem érdemtelenül nyertek meg a vendégek.
– Milyen poszton, posztokon figyelt meg játékosokat?
– Elsősorban belső védőt néztem, a szakmai stábbal oda keressük még a legjobb megoldást. A Biatorbágyban futballozó Stadler Bence például kifejezetten jó benyomást tett rám. Több játékost is ismertem korábbról a két együttes keretéből, akiket a soron következő edzésre is meghívunk. Úgy általánosságban véve, az általam kiszemeltek közül többekről – akár a korábbi mérkőzéseken, akár most, ezen a találkozón – sajnos kiderült, hogy nem vehetők számításba, mert a szabályok nem teszik lehetővé a szerepeltetésüket.
– Ha már itt tartunk, ön szerint ez gátolja a megfelelő kiválasztást?
– Tudomásul kell venni, ezek a szabályok, amelyeket be kell tartani, de úgy gondolom, nem minden esetben mondható szerencsésnek. Meglátásom szerint, ha egy kiszemelt labdarúgó élettani paraméterei, a tehetsége, valamint a futballtudása megüti a kívánt mércét, akkor ne jelentsen problémát az életkora, vagy az, hogy egyszer, valamikor régen profi szerződéssel rendelkezett. De mivel az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) ezen szabályok alapján írta ki az amatőrválogatottak vetélkedését, természetesen ehhez igazodunk.
– A hétvégit megelőző, 13. fordulóban Biatorbágyon tekintette meg a vecsésiek vendégjátékát, amelynek kispadján egy korábbi Pest megyei válogattat irányító tréner, Vincze Gábor ült. Ott milyen benyomásokat szerzett?
– Jó meccs volt, amelyen a Biatorbágy kapusának kiállítását követően egy félidőn keresztül mezőnyjátékos védett a házigazdánál. A Vecsés élt is az adódó lehetőséggel, ami kellően megmutatta a csapatban rejlő erőt. Ugyanakkor a Biatorbágy egy rutinos és stabil együttes, amely ettől az epizódtól nem omlott össze. Bevallom, előzetesen nem tudtam, hogy ők az őszi elsők tabellán. A látottak alapján minden esélyük megvan a bajnoki cím megszerzésére is, ha úgy alakul, bízom benne, nem fogják követni azt a sokfelé tapasztalható – elfogadhatatlan – tendenciát, hogy feljutnak, majd végül mégsem vállalják a magasabb osztályú szereplést, hiszen alkalmasak a harmadosztályra.
– Az előttünk álló hétvégén zárul a Pest megyei bajnokságok őszi idénye. Tudja már, hogy melyik mérkőzést fogja megtekinteni?
– Nem, még nem döntöttem el. Nyilván nagyban függ a csütörtöki gödöllői edzéstől, ahol több fontos döntés is születik majd a keret összetételét illetően, és még a megyei másodosztályból is várunk labdarúgókat.

(Csank János képünkön az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság ünnepi évzáróján a Pesti Megyeháza Dísztermében 2014. december 19-én, miután a Pest megyei amatőrválogatott irányításával a országos bajnoki címet szerzett (2. Borsod-Abaúj-Zemplén megye; 3. Győr-Moson-Sopron megye; 4. Fejér megye).
Kovács Krisztián


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok