November 25-én lesz az új elnökség alakuló ülése

2011. november. 07., 01:20   |    

November 25-én lesz az új elnökség alakuló ülése

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Társadalmi Elnöksége november 25-én, pénteken délután tartja alakuló ülését Monoron.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Társadalmi Elnöksége november 25-én, pénteken délután tartja alakuló ülését Monoron.

Ismeretes, hogy a 2010. június 19-én az akkor még önálló jogi személyiséggel bíró Pest Megyei Labdarúgó Szövetség - a megyei labdarúgó-sportszervezetek küldötteiből álló - taggyűlése által megválasztott elnökség mandátumát a területi labdarúgó-szövetségek december 31.-ei megszűnése előtt az MLSZ elnöksége előbb idén június 30-ig, majd nyár elején július 31-ig meghosszabbította.

Az MLSZ elnöksége első ízben a területi (megyei) elnökök személyét kérte fel és nevezte ki. A folyamat kellő körültekintéssel zajlott, így a tizenkilenc megyei és a budapesti elnök kinevezése nem egyidőben történt meg (sőt a fővárosban még most sincs kinevezve elnök).

A szövetség hatályos alapszabálya értelmében az MLSZ elnöksége az adott megye társadalmi és labdarúgóéletének köztiszteletben álló személyei közül kéri fel az MLSZ Megyei Társadalmi Elnökségeinek elnökeit és tagjait. Pest megyében Szlahó Csabát, Vecsés város polgármesterét nevezte ki az országos elnökség még július végén. Az elnökségek a helyi labdarúgást támogató társadalmi testületként tevékenykednek, tagjainak tapasztalatára támaszkodva kezdeményezéseikkel, javaslataikkal segítik a sportágat.

Az MLSZ elnöksége októberi ülésén kinevezte a Pest Megyei Társadalmi Elnökség tagjait ötéves időtartamra.
A testület összetétele a következő: dr. Bársony Farkas, Bukodi Károly, Gyulai Szilveszter, Hahn Árpád, Koloszár Krisztán Ákos, Rózsavölgyi Sándor, Suhajda Tamás.

Szlahó Csaba elnök és Benkő Tamás igazgató az újdonsült testület alakuló ülését november 25., péntek délutánra hívta össze a monori Ilzer Étterembe. A Pest Megyei Társadalmi Elnökség formálisan ekkor alakul meg.



A megyei elnökség jogállása, hatásköre, felelőssége

A megyei társadalmi elnökség szerepe az integráció megvalósulásával az operatív döntéshozataltól a konzultatív, tanácsadói, felügyeleti szerepkör felé mozdult el. A megyei elnökség konzultatív testület, a megyei labdarúgás szervezésével kapcsolatban tanácsadó, véleményező, javaslattevő, ellenőrző szerepe van. Operatív, folyamatba épített döntési jogkörrel, gazdálkodási, kötelezettségvállalási, munkáltatói joggal nem rendelkezik. A tagokat az elnökségei határozatokkal kapcsolatban vagyoni felelősség nem terheli.

A megyei társadalmi elnökség működése:
- munkaterv alapján dolgozik, ügyrendjét maga határozza meg;
- működésének feltételeit az illetékes megyei igazgatóságok biztosítják;
- elvárás a megyei elnökséggel szemben, hogy tevékenysége során az egyesületi és egyéb érdekektől függetlenül járjon el;
- az elnökség elnökét és tagjait díjazás nem illeti meg.
(Forrás: MLSZ Alapszabály, SZMSZ)


További hírek

Általános
Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

2024-07-24 13:45:06

Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásait.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

2024-07-24 10:09:20

Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda július 23-án, kedden kisorsolta a 2024/2025. évi Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának párosítását.

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok