MAVONT 2022: a Pest megyei amatőrválogatott az országos győztes

2022. február. 07., 13:42   |    

MAVONT 2022: a Pest megyei amatőrválogatott az országos győztes

A Pest megyei amatőrválogatott a veretlenül, két-két győzelemmel, illetve döntetlennel megvívott gyulai csoportselejtezők után a hétvégén, a Balatonalmádi Sportközpontban megrendezett országos négyes döntőben szerepelt Baranya, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék válogatottjainak társaságában. A mieink sikersorozata itt is folytatódott, hiszen 2014 után ismét az első helyen végzett a tornán a Pest megyei I. osztályban listavezető Gödöllői SK vezetőedzője, Győri Zoltán és a bajnokságban 4. helyen álló Nagykáta-Ulviczky Kft. trénere, Sárközi Szabolcs által irányított együttes, amely a döntőben Barabás Ádám 34. percben szerzett találatával 1–0-ra győzött a címvédő, korábban – ugyancsak – kétszeres országos győztes Baranya megye ellenében.

Másodszor lett tehát Pest megye a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának (MAVONT) 2013 óta íródó történetében aranyérmes. A mieink előbb egy kiegyenlített elődöntőben, 1–1-es rendes játékidőt követően 11-esekkel győzték le Komárom-Esztergom megyét, majd a fináléban, Baranya megye ellen a torna során (a selejtezőket is beleértve) végig jó teljesítményt nyújtó Barabás Ádám volt a nyerőember, akinek nevéhez a győztes találatunk fűződik. A döntőben sajnos ellenfelünk két játékosa, Bodor Márkó és Bozó László sérülés miatt sajnos nem tudta folytatni a játékot, idő előtt cserére kényszerültek. Nekik ezúton is mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánunk!

A mérkőzéseket a helyszínen tekintette meg – többek között – Szendrő Dénes, az MLSZ PMI Fegyelmi Bizottságának elnöke, akihez a döntőre csatlakozott Fehér Zsolt, az MLSZ PMI Társadalmi Elnökségének tagja, valamint több Pest megyei klub vezetője, és játékosok családtagjai is.

A Pest megyei válogatott útja a négyes döntőig:
https://adatbank.mlsz.hu/league/56/6/25014/1.html

Elődöntők
Komárom-Esztergom – Pest 1–1 (0–0), 11-esekkel: 2–4
GÓL: Raffai Ákos, ill. Mudroch Mendel.
A büntetőket Komárom-Esztergom megye részéről Zuggó János és Marticsek Gergő, Pest megyei oldalról Koziorowski Richárd, Tóth-Ilkó Áron, Abért Márton és Tóth György értékesítette a 11-es párbaj során.

Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/56/19/25172/1/1720379.html

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Baranya 2–3 (1–1)
GÓL: Szőlősi Patrik, Kiss Péter, ill. Reith Renátó, Kungl Ádám, Koronics Márk (11-esből).
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/56/19/25172/1/1720380.html

A 3. helyért
Komárom-Esztergom – Szabolcs-Szatmár-Bereg 0–2 (0–0)
GÓL: Papp Csaba, Pallai Gergő.

Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/56/19/25172/2/1720861.html

Döntő
Pest – Baranya 1–0 (1–0)
GÓL: Barabás Ádám.

Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/56/19/25172/2/1720862.html

A döntőt követő ünnepélyes eredményhirdetés során a díjakat az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság Társadalmi Elnöke, Császár László és Finta Péter megyei igazgató adták át. Elsőségének köszönhetően Pest megye lehetőséget szerzett, hogy az ősszel megrendezendő UEFA Regions’ Cup során Magyarországot képviselje.
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Koronics Márk (Baranya megye).
A torna legjobb kapusa: Farkas Márk (Pest megye).

Így látták a főszereplők

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, a Pest megyei amatőrválogatott csapatvezetője, az MLSZ Pest megyei társadalmi és a Gödöllői SK alelnöke: – Végtelenül boldogok vagyunk, hogy sikerült az álmunkat megvalósítani. Ahogy jósoltam, nagyon szoros meccsek voltak a hétvégén, de mentálisan rendben volt a csapat. Nem játszottunk a legjobb formánkban, de az egység átsegített minket a holtpontokon. Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a tornát.

FEHÉR ZSOLT, az MLSZ társadalmi elnökségi tagja, a Pátyi SE elnöke: – Szeretném megköszönni a teljes stábnak, a felkészítőknek és a játékosoknak ezt a tornát. Jó meccseket játszottunk, ez a siker egy hosszú folyamat eredménye volt. Remélem, Spanyolországban folytatni tudják majd a jó szereplést, nagy élmény volt látni futballozni őket. Elmondhatjuk magunkról, hogy az országban miénk a legerősebb amatőrválogatott, amely második alkalommal nyerte meg a kupát annak fennállása óta. Nagy gratuláció és hatalmas köszönet mindenkinek, aki részese volt!

GYŐRI ZOLTÁN, a Pest megyei amatőrválogatott vezetőedzője: – Szerintem a csapatkohézió, az akarat és nem utolsó sorban az hozta meg a végső sikert, hogy ebből a sok játékosból, akiket beválogattunk, egy igazi csapat formálódott december eleje óta. Tudtak egymásért küzdeni a srácok, nagyon boldog voltam és nagyon jó volt átélni belülről, de persze kívülről is biztosan ez látszódott. Óriási energiák szabadultak fel a játékosokban, nagyon büszke vagyok mindenkire, hiszen valamennyien kivették a részüket ebből a sikerből. Nagyon várjuk a spanyolországi utazást. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit sem, nagyon jól működtünk együtt, mint csapat, mindenki hozzátette azt, amit elvártunk tőle. Kimondottan jó ellenféllel küzdöttünk meg a döntőben, az összes találkozónkat figyelembe véve ellenük volt a legnehezebb dolgunk.

SÁRKÖZI SZABOLCS, a Pest megyei amatőrválogatott asszisztensedzője: Nagy bizakodással vártuk ezt a hétvégét, hiszen úgy éreztem, hogy a Gyulán megrendezett régiós selejtezőtornán kiválóan összerázódott a brigád. Végig hittem a végső sikerben, sőt talán úgy érzem, biztos is voltam benne, szerencsére meg is tudtuk nyerni az országos döntőt. Hozzá kell tennem, játékban most nem éreztem magunkat annyira erősnek, több hibával játszottunk, mint két hete, viszont a csapategységünk kiváló volt. Ismét nagyon jó körülmények között készülhettünk a találkozókra, az amatőr játékosaink ezekben a napokban igazi profi futballistának érezhették magukat, hiszen minden biztosított volt számukra. A jövőbe tekintve pedig annyit tudnék elmondani, hogy már most nagyon várjuk a spanyolországi időpont kijelölését. Annyit tudok garantálni, amennyire lehet, felkészülünk, és ott is mindent meg fogunk tenni a végső győzelem érdekében.

BOKROS JÁNOS, a Pest megyei amatőrválogatott technikai vezetője:Szerintem jól kezdtük a döntőt, frissebben játszottunk, mint az elődöntőben, és egy szerkezeti váltás után sikerült gólra váltanunk a fölényünket, mert én úgy éreztem, hogy domináltunk. A második félidőben az ellenfél természetesen nagy nyomást helyezett ránk, de a fiúk végig higgadtak maradtak, és megérdemelt győzelmet szereztünk egy kiváló ellenféllel szemben. A felkészülési időszak közepén roppant nehéz két fronton is helytállni, hiszen a bajnokságra is készülni kell, ugyanakkor itt már tétje volt a mérkőzéseknek, ezért formába is kellett lendülniük a játékosoknak, éppen ezért a fáradtság miatt kissé hullámzó volt a csapat teljesítménye. Összességében az együttes és a stáb kohéziója megérdemelt győzelmet eredményezett. Ezúton szeretnék az egész stáb nevében mielőbbi jobbulást kívánni a Baranya megyei amatőrválogatott két megsérült játékosának! A tornagyőzelmet a magam részéről Dolhai Gergőnek ajánlom, aki a felkészülés során súlyos sérülést szenvedett. 

BÖŐR ZOLTÁN, a Pest megyei amatőrválogatott csapatvezető-helyettese: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy a célt, amit még az induláskor megfogalmaztunk, sikerült teljesítenünk. Hatalmas öröm volt számomra, hogy a szakmai stáb és mindenki, aki a háttérben és a „frontvonalban” volt, egyaránt egységet tudott alkotni, emiatt tudtunk sikeresek lenni. Hatalmas élmény volt számomra, hogy ennek a remek társaságnak a tagja lehettem, úgy gondolom, méltóképpen fogjuk képviselni majd Magyarországot a nemzetközi porondon is.

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ, a Pest megyei amatőrválogatott kapusedzője: Csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatról, ki kell emelni azt a hatalmas mentális erőt, amivel az egész gárda rendelkezett, ennek és természetesen a remek felkészülésnek is köszönhetően tudtak nyerni a fiúk a tornán az erős ellenfelekkel szemben. Ehhez a nagyon szép sikerhez mindezek mellett elengedhetetlen volt az a háttérmunka, amit az igazgatóság, valamint a kollégáim mind szakmailag, mind emberileg elvégeztek a felkészülés során.

A Pest megyei amatőrválogatott játékosai, szakmai stábja és a delegáció tagjai Balatonalmádiban:

Játékoskeret (ábécérendben):
Abért Bence Zsolt, Abért Márton, Balogh Bálint, Barabás Ádám, Farkas Márk Viktor (Gödöllői SK), Gyatyel Norbert (Dunaharaszti MTK), Halmos Richárd Ádám, Hámor Zsombor Máté (Gödöllői SK), Hollauer Balázs (Vecsési FC), Kiss Balázs (Nagykáta SE-Ulviczky Kft.), Koziorowski Richárd Zsolt (Gödöllői SK), Mányi Domonkos (Nagykáta SE-Ulviczky Kft.), Miknyóczki Balázs, Mudroch Mendel (Gödöllői SK), Orbán Márk (Viadukt SE-Biatorbágy), Thoma Krisztián (Gödöllői SK), Tóth György (Dunaharaszti MTK), Tóth Richárd (Viadukt SE-Biatorbágy), Tóth-Ilkó Áron (Gödöllői SK), Vida Dominik (Pomáz-ICO SE).

Szakmai stáb:
Győri Zoltán (vezetőedző, Gödöllői SK), Sárközi Szabolcs (asszisztensedző, Nagykáta SE-Ulviczky Kft.), ifj. Gömöri Ottó (kapusedző), Bokros János (technikai vezető); Antal Dénes (masszőr), Ocsovai Dóra Zita (masszőr).

Delegációtagok:
Benkő Tamás (MLSZ Pest megyei igazgató), Rózsavölgyi Sándor csapatvezető, az MLSZ PMTE és Gödöllői SK alelnöke), Böőr Zoltán (csapatvezető-helyettes, az MLSZ PMTE elnökségi tagja), Adamcsek András, Gyetvai Péter, Kovács Krisztián (az MLSZ PMI munkatársai), Sipos Hajnalka (fotós), Patkovics Bence (videós).

A megyeválogatottal kapcsolatban megjelent korábbi írásaink:
https://pest.mlsz.hu/hir/a-mavont-selejtezocsoportjainak-kereszttablai-es-orokranglistai
https://pest.mlsz.hu/hir/kialakult-a-pest-megyei-amatorvalogatott-orszagos-dontore-utazo-kerete
https://pest.mlsz.hu/hir/pest-megye-komarom-esztergom-ellen-vivja-szombaton-delutan-az-elodontot
https://pest.mlsz.hu/hir/csoportelsokent-vegzett-es-tovabbjutott-a-pest-megyei-amatorvalogatott
https://pest.mlsz.hu/hir/gyori-zoltan-bizakodoan-varja-a-tornat
https://pest.mlsz.hu/hir/pest-megye-nyert-a-godolloi-visszavagon-is
https://pest.mlsz.hu/hir/pest-megye-bacs-kiskun-ellen-vivja-januar-22-en-csoportja-nyitomeccset
https://pest.mlsz.hu/hir/pest-megye-nyerte-a-hatvani-edzomerkozest
https://pest.mlsz.hu/hir/ket-edzessel-keszul-a-pest-megyei-amatorvalogatott-a-szombati-edzomeccsere
https://pest.mlsz.hu/hir/masodik-kivalaszto-utan-hatvani-edzomerkozes-elott-a-pest-megyei-amatorvalogatott
https://pest.mlsz.hu/hir/hetfon-tartotta-elso-kivalaszto-edzeset-a-pest-megyei-amatorvalogatott
https://pest.mlsz.hu/hir/elkezdodott-a-pest-megyei-amatorvalogatott-kialakitasa


További hírek

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

2024-07-11 14:46:34

MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én, csütörtökön délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös szezon 1. fordulójának párosításait, melyet az érintettek online követhettek. Ezen Pest vármegyéből 11 csapatunk (öt NB III-as és hat I. osztályban szereplő) volt érdekelt és várhatta aktuális ellenfelét a főtáblás küzdelmek első körében.

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-04 14:05:18

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében.

Általános
Elhunyt Kővári Barbara

2024-07-03 14:04:00

Elhunyt Kővári Barbara

Tegnap, korán reggel értesültünk a szomorú hírről, hogy június 30-án, vasárnap éjjel, 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kővári Barbara, az MLSZ Pest (Vár)megyei Igazgatóság korábbi munkatársa.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok